Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2018 08:42 - Клюки
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 4098 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Добре е човек да познава природата на хомо сапиенс, демек своята. Мъдрост е това и дава велика сила (дава сапиенса на хомото). На Делфийския оракул го е пишело (Познай себе си!). И Сократ често го е повтарял. Обаче, уви, рядко се замисляме над тез неща. Добър пример е как пренебрегваме един фундаментален елемент в човешката природа, лежащ в основата на благоденствието ни. А именно клюките.

Клюките са кръвта на живота. Ако ги махнем от умовете на хората, повечето ще паднат на място, сякаш са им спряли тока. Дотолкова са важни те, че трябва да се измисли метод за преливане на клюки в застрашаващи живота ситуации. Затова нека отделим подобаващо място на тази космична величина.

Аз съм силно облагодетелстван човек, защото жена ми е неизчерпаем извор на клюки. За десет години работа като продуцент в Холивуд, тя е общувала с какви ли не звезди и може да ти разправя истории две недели. Освен това е седяла често на маса с шампиона Мейуедър, Майкъл Джордан,  играчите на Лейкърс и други спортни селебритис. Въобще, има матрял да нахрани и най-изгладнелия клюкоман.

Ето например, оказва се, че огромният Шакил Онийл бил собственик на крайно малка пишка (нейна приятелка спяла с него). Вин Дизел пък имал брат близнак, с когото не си говорел от години. А Кейти Пери и Риана имали толкова грозни крака, че трябвало да носят специални клинове по клипове и концерти, че да им ги стягат.

Като говорим за клинове, наскоро жена ми ме светна за огромната индустрия за производство на фабюлъс. Освен всякаквите хирургични и пластични процедури, имало разнообразие от подплънки за гъз, бедра и други недохранености. За прекърмените пък на мода били стягащите бодита (body shapers), в каквото дори приятелката й Цецка се превръщала от морски лъв в обикновен тюлен. Наскоро плаках от смях на следната история. Отива нейн познат на дискотека и забърсва секси мацка. Бедра ала Бионсе и прочее сексинес, от което пичът взел да слюноотделя стръвнишки. Закарва я той у тях си, да се сближават соматично, при което започнало едно всенародно събличане. Най-отдолу мацката се оказала по въпросното боди, при свалянето на което телесата й се разляли като водите на Нил. Паласките й бухнали козуначно, а гъзът и си припомнил гравитацията. Онзи погледнал шокирано, па й рекъл, Обличай го обратно. Ще те еба в него.

Друга сочна клюка от будоара на жена ми е работата й на снимачната площадка с известни актьори. Вин Дизел вечно закъснявал за снимките на Бързи и Яростни и Скалата му се вбесявал ужасно. Матю Маконъхи имал неприятна миризма. А Селма Хайек, Анджелина Джоли и Том Круз били кинта и половина с вдигнати ръце. Ниските излизали по-добре на камера, като си имало техники как да изглеждат нормални. Никой обаче не искал да си признае джуджешкия ръст, така че агенциите масово го повдигали в онлайн сайтовете. Същото се правело и с годинките им. Подмладяване, подмладяване.

Но пък най-потресаващо ми дойде, че много от известните актриси и модели били супер кофти без грим. В началото не поварвах, но жена ми е директен свидетел, пък и в парка до нас видях лейди Гага немаскирана и после сънувах кошмари. Шарлиз Терон, Мила Кунис, Тайра Банкс, Дженифър Гарнър – всичко било грим, контур и осветление. Ето следната история от извора, която ми събра очите. Снимат някакъв филм с Кейт Хъдзън, която на екрана прилича на барби. Чакат я наште на снимачната, където първо се закусва, после грим и шутинг. А онази никаква я няма. Жена ми се заговаря с някаква, която хрупа до нея и прилича на асистент по кейтъринга. Говорят си пет минути за времето и прочее, при което другата казва, Айде бе, няма ли да ме викат за грим’. Вглежда се жена ми и не може да повярва, че това безличие е Кейт. В Холивуд всеки може да бъде красив.

Общо взето и взето общо, маркетинг машината ни прожектира образи, които желаем, на които подражаваме. И никой не ще да чуе истината, щото тя изглежда твърде проста (пълен галфон). Че красотата е субективно понятие. Че истински хубави са онези, които се обичат и поддържат. Които знаят какво искат и имат светлина в очите, с която огряват околните. Като се замислиш, излиза че е така. Но като спреш да мислиш... Е, тогава на помощ идват клюките. Те са спасителната кислородна бутилка, когато си забравил да дишаш.



Тагове:   психология,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358047
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031