Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2018 21:27 - АКО ДОРИ САМО 10 % ОТ ТОЗИ АНАЛИЗ Е ВЕРЕН,ТО ЗА БЪЛГАРИЯ НЯМА СПАСЕНИЕ!!! -2
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1187 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!!

Какво въобще то търси до кладенеца? Когато човек излиза на разходка с кучето си, не взима разни тефтери със себе си. Когато човек шета у дома си, също не държи тефтери по джобовете си.

За да се появи на горската поляна, обяснението може да е само едно – къщата е била претърсена щателно! Щателно, защото по листовете има и по-интимни изписани неща и надали Кети го е държала в някой шкаф или лавица на видно място.

Още по-същественото обстоятелство е, че освен че домът е претърсен щателно, съвсем щателно и грижливо са заличени всякакви следи от това претърсване! Няма разхвърляни дрехи, зеещи врати на гардероби и шкафчета, разкъртени долапи и т.н.

Грубо казано, пука му на един убиец какво оставя след себе си в дома, след като вече е оставил труповете като следи. Но й пука на една мафия, което иска да прикрие съществуването си чрез образа на един психопат. И която е дирила информация или пари, някаква ценна пратка, защото претърсване се прави именно заради това.

Най-сетне възниква въпросът защо въобще тефтерът е взет и захвърлен край кладенеца, за да се отзове в някакви ръце. Те са били преднамерено избрани като репортерски, понеже замислилите сценария са искали да се даде гласност на факта за съществуването на това четиво. Не успях да стигна до самото него, да го разгледам в оригинал страничка по страничка, лист по лист.

Спомнете си за един такъв тефтер – на Филип Златанов, бившият председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, който първо се размаха публично, а после беше „случайно откраднат от колата” на вещото лице и не можа да послужи като

доказателство пред съда!

Този също няма да стигне до съда. Дори копията на съществените записи в него никога няма да се появяват нито по телевизиите, нито във вестниците и сайтовете.

Предполагам, че полицейските ксерокопия и документацията, фиксирала по законния ред записаните в него имена и телефонни номера, също ще се изгуби, ще изчезне!

Защото тефтерчето е било подхвърлено, за да види бял свят чрез репортерските ръце като шантаж към тези фигуриращи в него хора. Или за да ги държи изкъсо!

Тези страници не видяха публичност за разлика от тефтера на Златанов. Според мен причината е една – в онзи навремето имаше записани само инициали на имена. И друга – някои от сегашните номера са достъпни единствено за тесен кръг отбрани люде. И опират до най-високите висини на висината „власт”.

Не се сърдете, но засега ще спестя документацията и данните за толкова любопитните ви имена. Натискът върху мен и семейството ми от известно време насам стана такъв, че ми трябва и тази информация, за да го парирам и удържа.

 ******** Бизнесът ********

 Чрез това тефтерче и бизнеса на Кети вече сме в сърцето на конспирацията.

То е свързано, външно формално, с фирмата ДЕВИ КЕ ООД (ЕИК: 201195893). Кети е била съдружничка с още две жени.

Предметът на дейност:

„ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА, ВНОС И ИЗНОС НА СТОКИ, ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ, ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО, КАКТО И ВСЯКАКЪВ ВИД ДРУГА ДЕЙНОСТ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА С ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, НЕЗАБРАНЕНИ ОТ ЗАКОНА.”

Търговията обаче не е въртяна кой знае колко усилено. Поне по документи и отчети. Общият капитал на дружеството – 6 лв. Символична сума.

С такава фирма дори не можеш да си покажеш носа в чужбина, камо ли пък да упражняваш внос и износ, представителство и посредничество и „всякаква дейност”, както е записано. Но винаги има едно „ако”. То е, „ако” не си част от далеч по-голяма и мащабна схема с интернационални измерения.

Последният финансов отчет е от 2013 г. Това накара колегите ми да твърдят, че фирмата няма дейност. Но може например и да има, като изцяло е преминала в сивия сектор. Такова преминаване към неизсветлената част от икономиката обаче изисква много стабилни връзки сред данъчните. И не само при тях.

Има наложени два запора на дяловете на съдружничката Десислава Красимирова Дилова-Спасова. Инициатори са Юробанк и ОББ. Нейният дял е … 2 лева! Подобен запор върху дял на съдружничка в една обща фирма, официално без дейност и за такава жалка сума е безумно решение на финансовите институции. Плащаш маса пари – такси за съда, на адвокати, на Агенцията за вписванията – плащаш за този, дето духа.

 Да, но…

Това „но” прекрасно гарантира фирмата от каквито и да е претенции към собственост и нейни финансови ресурси заради някакви др. дългове или неизплатени задължения. Такъв запор осигурява косвен прикрит контрол върху нея от наложите го.

Трикът е малко познат и използван у нас. Изисква съдействието на банките. И не само на тях.

По-интересната от партньорките по бизнес на Кети за мен обаче се оказа Виолета Димитрова Петрова.

Тя си е имала своя, отделна фирма, която трудно може да се открие в публичния Търговски регистър. Не излиза веднага (както при всякакви такива мътни истории), освен ако не знаеш конкретно какво специално да потърсиш в него. Назовава се ЕТ „ВИЛИ-ВИОЛЕТА ПЕТРОВА“ (ЕИК 831850264).

Предметът на дейност е:

„ПОКУПКА НА СТОКИ ИЛИ ДРУГИ ВЕЩИ С ЦЕЛ ПРЕПРОДАЖБА В ПЪРВОНАЧАЛЕН, ПРЕРАБОТЕН ИЛИ ОБРАБОТЕН ВИД, ПРОИЗВОДСТВО НА СТОКИ С ЦЕЛ ПРОДАЖБА, ПРЕВОЗНА, ХОТЕЛИЕРСКА, ТУРИСТИЧЕСКА И РЕКЛАМНА ДЕЙНОСТ, ПОЧИСТВАНЕ НА ОФИСИ И ЖИЛИЩНИ ПОМЕЩЕНИЯ, НА ОКОЛОБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ, ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДРУГИ УСЛУГИ, ВСЯКАКВА ДРУГА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ, НЕЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА.”

Я виж ти какво изскочи – „почистване на офиси и жилищни помещения”!

Адресът на фирмата е в София, на ул. „Луи Айлер” бл. 256 а.

Води се блок, ама не е! Това е много, много лъскав и същевременно дискретен (личи си дори по названието на официалния адрес) нов Бизнесцентър и негова жилищна част на крачка от Околовръстния път на столицата, зад хотел и спа „Земята и хората”. Фирмата е посочила апартамент като седалище.

Последният й отчет е от 2009 г. Но пък тя продължава да рекламира дейността си, да си предлага услугите, да работят телефоните й и контакта в Интернет.

Пак ще повторя – ако си изцяло в сивата икономика, но имаш дейност и нищо не ти се случва, зад теб стоят и те опекунстват големи, ама наистина много важни клечки от държавните институции.

Именно чрез съдружието с тази жена и чрез тази фирма Кети Кюхова е обслужвала най-богаташките и най-властовите домове в столицата.

Ако не знаете: в тези къщи всички – от прислугата до външните лица, които например чистят и градинарите, които поддържат двора, всички без изключение преминават през проверки.

Първо през частни фирми по сигурност, после през собствената такава, накрая – през държавните спецструктури. И винаги тези хора са обект на интерес – от конкуренцията, от съперничащи олигарси на обслужвания мултибогаташ, от враждебните на него и неговия клан други кланове на мафията, от родни и чужди разведки

________________________________

Така че Кети Кюхова въобще не е била случаен, някакъв си обикновен човек. Макар и като прислуга, тя е била допусната във висшия кръг.

Този на най-мощните компании, бизнесмени, в офисите и фирмите на прикритие на една от специалните ни секретни служби, в едно посолство и дори в именията на двама политици, единият от които е член на правителството.

________________________________

Надявам се да ме разберете защо пестя конкретиката. Вече споменах за това. Правилото в разследващата журналистика е такова – оповестява се около една трета от наученото, останалото се пази за „зор-заман”. И се пази така, че ако не дай си боже, се случи, да може да се проговори, да се разгласи по света и да се докаже дори и след смъртта на научилия го.

Питам се дали прокурорите Цацаров и Сарафов се усетиха, че без да искат, посочиха един от ключовете, един от мотивите за това масово убийство?

В тези къщи и офиси може случайно да видиш това, което въобще не е за виждане, да подочуеш онова, което не е нито за чуване, камо ли за приказване, дори и пред най-близките! И да го „снесеш” – неволно или срещу пари там, където не трябва!

Тези хора винаги са на отчет – с видяното и чутото при господарите на страната. И под контрол на Центъра, който управлява страната.

Експертите знаят, че най-жестоко в такива мафиотизирани и спецсреди се наказва изтичането на информация. Прави се и невъзможното течът да се запуши. С цената на всичко!

Цената в този случай е 6 трупа. И още 2 на случайни свидетели на разправата, имали нещастието да се отзоват на неподходящи за тях места в неподходящо време.

 ******* „ДРУГИЯТ БИЗНЕС *******

 Най-мътната фигура от семейството е Неделчо Юнаков.

Навремето Неделчо се е занимавал с търговия на коли, държал е и автокъща. Пътувал е многократно навън, за да набавя стоката. Купувал е и от Италия, където, както споменах, е гастарбайствала Кети.

Тясната връзка и съжителството между тях двамата не е от 2 години, както лъжат медиите, а от много – над 4. Не съм им светил, но нищо чудно да се запознали на Апенините и там да са се харесали.

Много внимателно проверих регистъра на превозвачите на стоки. В него има над 15 000 названия на дружества. Интересувах се както от евентуално регистрирани фирми на семейството им (няма такива), така и от такива на техни познати, съдружници и хора от Нови Искър и Дупнишко. И съответно от дейността, която развиват и какво превозват – чрез декларациите в митниците. Регистърът даде достатъчно ценна информация.

Разбира се, няма декларация, в която един превоз на нелегални стоки да се оформи като такъв. Но има декларации, в които превозите са нетипични – изнася се стока, която не се търси, за където е предназначена или не е с потенциала да се пребори там с конкуренцията. И се внася стока, за която по-изгодно е да се внесе от др. места и най-неизгодно или я няма въобще –на това място. Допълнителен щрих в картината внесе статистистическия анализ на времена и някои географски ноанси в тези превози.

 Едно малко отклонение от повествованието.

Баба Ценка е била учителка по химия. А коя е тя? Вече споменах по-нагоре за родата на Неделчо Юнаков. Дядото е починал.

Ценка не е професор, но има професорски знания в химията. Те са в областта на дестилационните процеси. Когато при социализма се заражда ТНТМ (абревиатура: техническо и научно творчество на младежта) тя е отличена със златен медал и лично оценена от акад. Неделчо Неделчев. Семейството е изтеглено в Дупница, където е фармацевтичния завод. И при социализма, и в прехода той се прочу световно – но не с лекарствата си, а с амфетамините, които е произвеждал. И както съобщих в разследването си тогава в Труд („10 милирада са мръсните пари у нас. Всяка власт козирува пред тях!) дори се стигна до официален протест на специализирания комитет на ООН и последвалата почти светкавично смърт (самоубиха го) на директора на завода.

Сред приятелите и познатите на Юнакови (вкл. и във Фейсбук) има лица от Косово, от Турция и естествено – от Италия. Част от курсовете, които проучвах, според товарителниците са с адреси в областта Калабрия и Косово.

Апропо, днес, 17 януари, когато се знаеше, че ще публикувам този пост, премиерът Бойко Борисов проведе важен разговор с Хашим Тачи, политическия лидер и президент на Косово.

(СЛЕДВА ВТОРА ЧАСТ)

 ~~~~~~~~ ПЪЗЕЛЪТ ~~~~~~~-

Пъзелът се сглобява от късчета, но още в късчетата прозира голямата картина.

Ето едно от тях.

Най-близкият приятел на главата на семейството Неделчо – Любомир Дуков също се е прочул. Напомням, че Дуков е взел бащината къща на Неделчо, че двамата са се срещали редовно, че при гостуванията си в града Неделчо е отсядал при него, понякога и със сина си Георги.

Любомир е син на Александър Дуков, собственик на фирми, на фабрика за арматура и строител на магистрала „Струма”. Навремето той беше стигнал до фалит, после излезе от него при управлението на държавата от ГЕРБ. Как? С големи обществени поръчки. И още как? Например с Определение от 21.06.2016 Кюстендилският съд по в.гр.д. № 256, прекратява производството по него заради допуснати „процедурни нередности” на съдия-изпълнителя.

Синът му се прочу за мен не сега, с появата на името му по националните телевизии, в които ожалваше Юнакови, а далеч, далеч по-рано.

Имаше с какво. Например с участието му във въоръжена престрелка.

На 19 юли 2015 г., около 6 часа сутринта е прострелян в бедрото. При излизане от тялото единият куршум (специален – дебалансиран) му чупи ребро. Оживява. Един от участниците в мелето е с тежко разпран стомах. Тези двамата са били с опасност за живота. Има и немалко др. ранени, макар и не така тежко.

Сред участниците в екшъна, развил се във вилата на Сашо Иванов, кмет на Сапарева баня, е и богаташкият син Мурад Капаноглу.

 ––––– Една задължителна скоба! ––––

 На 10 май 2006 „бизнесменът” Ивайло Марков, по прякор „Сиджима“, 42-годишен, беше убит малко след 22 часа в центъра на София, на ул. „Захарий Круша“ до Военно-медицинската академия.

Съпругата му Катрин и синът му Джорджо се качвали към апартамента им, а той отишъл да прибере колата – скъп джих „Фолсфаген-Туарег” в гаража и да купи нещо за хапване от близкия ресторант. Като влиза в помещението, му звънна мобилният телефон. В това време от тъмното се приближава наемен убиец и открива огън по Сиджима. Изстрелва пет куршума от деветмилиметров пистолет.

Те попадат в главата и гърдите и Марков пада мъртъв.

Марков е виден член на СИК.

На сватбата му с Катрин през 1994 г. присъства цялото ръководство на групировката, начело с Маргините, Маджо и Милчо Бонев-Бай Миле. Събитието е охранявано от фирма „Ипон” и шефа й Бойко Борисов.

 На по-следващия ден – на 12 май, персоналът на бившата почивна станция на българските профсъюзи в Долна баня, преустроена като хотел „Галатея“, открива собственика му Явуз Капаноглу мъртъв. Той е жестоко изтезаван с часове, овързан с тиксо и накрая убит – заклан садистично с ножица през шията.

По-късно разследващите двете престъпления правят връзка между тях (бел. – защото я направих аз в моето разследване).

Оказа се, че в момента на смъртта си Марков е разговарял по телефона с Искра Генкова-Капаноглу, негова първа братовчедка и съпруга на убития Явуз.

Иво и съпругата на Явуз Капаноглу – Искра, са и братовчеди на взривения в асансьор през 1996 г. бос на СИК във Варна Йордан Марков.

Както установих тогава, двете жертви – Марков и Капанооглу са имали общ бизнес с хотели по морето и друг общ, но неофициален – наркотици от Латинска Америка за Европа.

Имали са още нещо общо. Бащата на Марков е дългогодишен офицер от Военното контраразузнаване-ВКР (военното контраразузнаване). Турчинът Явуз Капаноглу пристига у нас през 1974 г. и оттогава е със статут на постоянно пребиваващ. Турчинът също е бил агент на ВКР.

И отново откривам скоба в скобата. Години по-късно беше отвлечено детето Джорджо Марков – син на убития сикаджия. Някаква си жалка според мен банда „Наглите” – най-обикновени и посредствени момчета за поръчка с нахлузен почти героичен ореол от медии и полицаи решила да изцеди малко пари (150 000 евро) от вдовицата, беше заключението на разследването, прокуратурата и съда. Моето – съвсем различно от тях остана глас в пустиня.

 Ден преди двете убийства на Марков и Капаноглу в България край остров Мартиника в Карибско море бяха задържани трима българи и един турчин с кокаин. Дрогата беше превозвана на 16-метрова яхта „Океански бриз“, плавала под холандски флаг. Убитият Марков е бил заклет яхтсмен.

 _____________________________________

Мурад, който е празнувал при престрелката с тежкоранения тогава Любомир Дуков, който е толкова близък на убития сега Неделчо Юнаков и семейството му, е синът на убития навремето турчин Явуз Капаноглу, свързан със СИК и жена му Искра.

_____________________________________

И затварянето на тази скоба!

Заедно с бившия министър на здравеопазването Славчо Богоев семейството на Капанооглу е управлявало специализираната болница за рехабилитация в Банкя.

Тези връзки между политика и мафия ги има и днес. Дори са по-силни отколкото преди.

… На 4 януари властите в Белгия официално съобщиха, че на пристанището в Антверпен са били задържани 7 тона кокаин в контейнер с банани, пристигнал с кораб от Колумбия. Пратката е била поставена под наблюдение – очаквал се ТИР-а, който да я вземе и така да се проследи веригата.

Но от седмицата преди Нова година и до 4-ти януари никой не се появил. Явно мафията е била предупредена. Затова операцията беше публично оповестена. Във връзка с нея има отправени, засега неофициални запитвания и към България.

 ***

 На верижката на драмата с убийството в Нови Искър се оказаха закачени др. скандали, пряко и косвено се оказаха приковани десетки властници, едри бизнесмени.

Забъркани са представители на силови трибуквени, а днес бизнесгрупировки – една от морето, две в София, по-малки борчески образования, бивши и настоящи министри, политически лидери и дори и премиерът ни. Тази верижка за милиарди от много години закопчава парите със стрелби, убийства, поръчани прокурорски проверки и съдебни дела, спрени такива проверки и дела, натиск и корупция, криминални престъпления, пране на пари, убийства.

Тя определя и раздава „сраведливостта” и „несправедивостта”. Тя създава богатствата, тя ги и отнема. Тя както пази живота на подчинените й, така и поръчва смъртта им.

Тази верижка крепи беззаконието!

Тя е веригата, която е оковала българската действителност!

 ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА

„Любителите на конспиративните теории, между впрочем моята жена е от тях, вече след това могат да си импровизират и да правят всичко. Между впрочем има и филм такъв; с Мел Гибсън и Джулия Робъртс, наскоро го гледах по телевизията“ – заяви на специално свиканата онзи ден пресконференция за пълната „истина” по случая Борислав Сарафов, ръководител на националното следствие.

Присъстващите шефове на полицията и наблюдаващата делото прокурорка Наталия Николова одобрително кимнаха с глави на думите му и се усмихнаха самодоволно. Когато няколко дни по-късно мощният гръб на Цацаров също застана зад тези хора с подкрепата му на направеното разследване, главният прокурор предпочете като много интелигентен човек да си спести такива иронии.

Фимът се казва „Теория на конспирацията”. И наистина е с Мел Гибсън и Джубия Робъртс.

Политически трилър е – като този в Нови Искър. Сарказмът на доскорошния зам.главен прокурор и хихиканията на началниците от МВР бяха смехотворни – в техния пример с този филм незнанието им изигра лоша шега. Защото абсурдната на първи поглед конспирация във филма се оказа истинска, забъркана от службите както и тази в Нови Искър и също толкова кървава и зловеща.

Онова, което направиха началниците от МВР, Борислав Сарафов, Сотир Цацаров е скандално. За мен то попада в разпоредбите на Наказателния кодекс, глава 8, раздел 2 – „престъпления по служба“ и 3 – „престъпления против правосъдието“. Но точно те са Темида!

Точно преди 24 години, на 14-ти януари клановете на мафията окървавиха страната с престрелката между подчинените на единия клан барети и подчинения на другия специализиран МВР отряд „БМБ” в квартал „Белите брези в София”. Тогава в моето журналистическото разследване измислих думичката „самоубиха го”, така широко спряган днес покрай историята с масовото убийство в Нови Искър и Росен Ангелов. (тогава бяха самоубити първият следовател по делото, следващият следовател, наблюдаващият прокурор…)

В същия месец стартира и аферата „Акрам”, за която също направих разследване. И в него посочих самоубилите ги банкери, раздавали невъзвръщаеми кредити за финансиране на тогавашната БСП. (апропо, сегашното убийство на „бизнесмена” Петър Христов чрез съдружниците му изкопава участие и в тази първа публична проява на мафиотизирането на родната политика.).

За тези години нищо не е е променило – дори късата памет на обществото.

Например точно преди 6 години, на 12-ти януари беше открит трупа на похитената Мирослава от Перник, имала нещастието да дочуе нещо, което не е за чуване и разправяне. Ако не помните: убиецът й Стойчо Стоев – Чочо, беше самоубит с белезници на ръцете, на оглед в собственото му жилище, с изваден неизвестно как и къде от него пистолет и в присъствието на полицията и спецагентите. И там направих разследване, в което посочих връзката на убиеца като информатор и агент на родните спецслужби, връзките на Чочо и на хората около него с колумбийските наркокартели, операцията на Интерпол, в която бяха спипани заради тези връзки, връзката към Мишо Бирата, който го самоумряха заради забравени отчисления от печалбите във фабриката му за бира – амфетамини. И още един човек беше самоубит: няколко месеца по-късно, през юни, когато случаят се забрави, набързо самоубиха Владимир Илиев, бивш полицай от СДВР и първи братовчед на Чочо. Самоумря и синът на „дамата”, била с Мишо Бирата в онази фатална нощ и тя онемя като сфинкс, понеже имаше все още жива дъщеря…

Драмата Нови Искър е поредната в тази хронология. И ще продължи да взима жертви. След труповете на 3 неволни свидетели (за тяхно нещастие са били на неподходящи места в неподходящо време), само днес, 17 януари самоубиха 2 прави и яки мъже, и убиха други двама, единият от които е сред регионалните босове на престъпността.

Тази драма няма и да е последната.

Тайният съюз между политиката и нечистите пари отгледа мафиите, които консумират България и я сроди с тях. Кръговете й мелят страната и нацията като брашно за трапезата им. Въпросът кой да краде и да препира се превърна в основния възел на политиката у нас, в основния икономически проблем на трагичния ни преход.

Интересите на тези перални се оказаха истинската и голяма власт у нас.

И виждам, може би за първи път през тези десетилетия у нас, е вече се надига желание, събира се пара за промяна.

Бел. За тези няколко десетки години се отвратих от калта, в която бъркам с тези разследвания. Покрай тях бих могъл да публикувам и още едно – за дългогодишния натиск, на който властта (сегашната, предишната, по-предишната и т.н.) подлага мен самия и семейството ми. В последните 12 месеца и особено последните от тях той достигна невиждана преди первезност, мащабност и заплахи.

Този засилващ се натиск обаче показва нарастваща слабост, а не силата!

imageГригор Лилов

 



Гласувай:
7



1. alhimik1 - Браво!
17.01.2018 23:25
Истината само истината...
цитирай
2. chavdar01 - ДО 1. alhimik1 - Браво!
18.01.2018 11:28
alhimik1 написа:
Истината само истината...

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТИНАТА Е ДАЖЕ ОЩЕ ПО-СТРАШНА!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3964045
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031